alt

Az energia- és erőforrás-hatékonysággal foglalkozó nemzetközi projektek résztvevőinek szerveztek konferenciát a témában 2017. október 18–19-én Sevillában. A spanyolországi találkozó lehetőséget biztosított a tapasztalatcserére, illetve a témában megvalósult jó gyakorlatok megismerésére.

Az október 18–19-i sevillai konferencián azon szakembereknek nyílt lehetőségük találkozni egymással, akik az energiahatékonyság és erőforrás-hatékonyság témáit felkaroló projektek lebonyolításában vesznek részt. Olyan szakmai kapcsolatok kialakítása volt a cél, amelyek a szakemberek mindennapi munkájukat segítik, és így közvetlen csatornák nyílnak az információcserére és tudástranszfer megvalósítására. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. számos olyan projekt végrehajtásán dolgozik, amelyek ezekre a területekre fókuszálnak, ezért több munkatárs is részt vett a kétnapos tanácskozáson.

Az első napi program kezdéseként Erwin Siweris, az Interreg Europe Közös Titkárság, illetve Aquilino Alonso Miranda, az andalúz Energia Ügynökség igazgatója üdvözölte a konferencián megjelenteket. A Policy Learning Platform olasz szakembere, Luigi Lo Piparo bemutatta, hogyan lehet létrehozni egy energia-hatékony közösséget: első lépésként csatlakozni kell a hálózathoz, ennek eredményeként tapasztalatcserében vehet részt a jelentkező, mivel ez a platform tudásközpontként is működik. A szervezett szakmai értékeléseknek köszönhetően a szakértői tudásbázishoz is csatlakozni lehet, és így megismerhetők az Európa-szerte fellelhető jó gyakorlatok. Az előadásokat követően interaktív csoportos megbeszélésen vett részt a hallgatóság, majd betekintést nyerhettek az energiahatékonysággal foglalkozó összes Interreg Europe projektbe. A második napon az erőforrás-hatékonysággal kapcsolatos projektek kerültek előtérbe, illetve rendkívül tartalmas előadás hangzott el az Európai Környezetvédelmi Ügynökség aktuális feladatairól és megállapításairól.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása