A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő szakképző intézmények pályaválasztással foglalkozó munkatársai számára tájékoztató napot szervezett a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2017. szeptember 26-án az „Európai Szakképzési Hét” elnevezésű program kapcsán.

A rendezvényen Angyalné Kovács Anikó és Rozványi Dávid meghívott előadók tájékoztatták a szakképző iskolák munkatársait az „Európai Szakképzési Hét” elnevezésű pályaorientációs program szervezésével kapcsolatos tudnivalókról, az eseményhez történő csatlakozás lehetőségéről és módjáról.

Az Európai Szakképzési Hetet az Európai Bizottság második alkalommal szervezi meg 2017. november 20-24. között. A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse a szakképzés által kínált képzési lehetőségeket, segítséget nyújtson a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára.

Az előző évben megszervezett Európai Szakképzési Héthez Magyarországon is számos – döntően a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában működő – szakképző intézmény csatlakozott, amelyek színes szakmai programokkal várták az érdeklődőket, a Szakmák Éjszakája országos eseménysorozathoz hasonlóan. A tavalyi év sikerei után a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő iskolák közül több intézmény határozta el, hogy képzéseit idén az Európai Szakképzési Héten is népszerűsíti.

A tájékoztató nap további részében három agrárszakképző iskola igazgatója – Hollósi Éva, FM DASzK Vépi Mezőgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma; Rózsa Pál, Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium; Szabó Zoltán, FM DASzK Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – mutatta be intézménye Szakmák Éjszakájára szervezett programját, illetve osztotta meg szakmai tapasztalatait a jelenlévő kollégákkal. A szakképző intézmények vezetői hangsúlyozták a pályaorientáció jelentőségét és reményüket fejezték ki, hogy a különböző programokra érkező látogatók közül sokan választják majd az iskolájuk által ajánlott képzéseket.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

 

Cikk megosztása