alt

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai a FKF Nonprofit Zrt. tavaly átadott budapesti Szemléletformáló és Újrahasználati Központjába látogattak, hogy jobban megismerkedjenek az ott folytatott tevékenységgel.

A központ több feladatot is ellát, egyrészt hulladékudvar üzemel a területen (1151 Budapest, Károlyi Sándor utca 166.), ahol a lakosságnál, illetve gazdálkodó szervezeteknél kis mennyiségben keletkező hulladékok elkülönített átvétele történik. Ez elősegíti az egyes hulladékfajták – például az üveg és a műanyag, vagy a papír – újrahasznosítását, valamint a veszélyes hulladékok megfelelő gyűjtését.

Másrészt a központban leadhatóak használt, de még használható, jó állapotú tárgyak, például bútorok, könyvek, játékok. Ezeket a központban átveszik, katalogizálják, raktározzák és csekély tárolási díj ellenében mások számára megvásárolhatóak.

A központ harmadik, és egyben fő tevékenysége a hulladékkal kapcsolatos szemléletformáló, interaktív foglalkozások, tanórák szervezése, elsősorban iskolások számára.

A központról részletesebb információk, a hulladékudvarban leadható hulladékfajták listáját, az újrahasználati központból vásárolható termékek katalógusát, valamint a szemléletformáló programokról részletesebb információ az FKF Nonprofit Zrt. honlapján érhető el.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása