Elkészült a KT-64. Környezetbarát takarítási szolgáltatás feltételrendszer felülvizsgálata. Az elfogadott új követelményrendszer alapján, amely 2022. december 31-ig van érvényben, már pályázható és elnyerhető a környezetbarát takarítási szolgáltatást tanúsító védjegy.

A fogyasztók számára egyre fontosabbak a környezetvédelmi szempontok. A Környezetbarát takarítási szolgáltatás új feltételrendszer azokat a környezetvédelmi és egyéb követelményeket tartalmazza, amelyek előnyösen megkülönböztetik a környezetbarát takarítást a többi takarítási szolgáltatástól.
A „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegy igazolja, hogy az adott takarítási módszer környezetkímélő. A környezetbarát szolgáltatások minősítését szigorú követelmény- és feltételrendszerhez kötik a minősítést végző szervezet független szakértői. Odaítéléskor figyelembe veszik a szolgáltatás során a levegőre, a vízre, a talajra és az emberi egészségre gyakorolt hatásokat. A környezetbarát szolgáltatások kevesebb veszélyt jelentenek a vizekre és a termőföldre, használatukkal csökken a széndioxid kibocsátás, ezáltal az embernek és a környezetnek is hasznára válnak.
Vegye figyelembe a fogyasztói igényeket! Minőségtanúsítással hitelesítse kiváló környezeti tulajdonságú takarítási szolgáltatását, pályázzon a „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegyre!
Pályázati eljárás lefolytatására jogosult szervezet a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Az intézet végzi a pályázatok értékelését, továbbá a miniszteri jóváhagyást követően megköti a védjegyhasználatra vonatkozó szerződést.

Elérhetősége:
Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Környezetbarát Termék és Európai Ökocímke Tanúsító Osztály
1223 Budapest, Park utca 2.
Tel.: +36 1 362 8139

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása