alt

Az Európai Ökocímke fennállásának 25. évfordulója alkalmából 2017. június 21-én megnyílt Brüsszelben az európai ökocímkés termékek bemutatóterme. A kiállítás ízelítőt ad a jelenleg forgalomban levő közel 35.000 különféle európai ökocímkés termékből.

A látogatók felfedezhetik, hogy a textíliáktól, a bútoroktól a tisztítószereken és a kozmetikumokon keresztül a festékekig milyen gazdag az Európai Ökocímkével hitelesített környezetbarát termékek választéka. Megtapasztalhatják, hogy ezek a termékek megjelenésükben, használhatóságukban nem maradnak el a szokásos, általuk ismert termékektől, és kedvet kaphatnak ahhoz, hogy ezeket a termékeket a mindennapokban maguk is használják.

A bemutató pavilon a belvárosban, a Királyi Szépművészeti Múzeum, a királyi palota és a brüsszeli városháza között, a Mont des Art téren található, ahol sok turista fordul meg minden nap. Az Európai Bizottság Környezetvédelmi Igazgatósága, a szervező ezért joggal számíthat arra, hogy a kiállítást az elkövetkező 4 napban több ezren fogják látni. A minél nagyobb látogatottság érdekében iskolai csoportok látogatását tervezik, és lesz diszkó is, ahol a környezetbarát termékekről fognak rappelni. Emellett a helyszínen több animátor is tevékenykedik, akik felhívják az arra járók figyelmét a látnivalókra, válaszolnak a kérdésekre. A programok, ahogy a bemutatott termékek, mindenkihez szólnak, mert az ökocímkés termékek sem egyik vagy másik társadalmi réteg számára, hanem minden fogyasztó számára készülnek.

A kiállításon a magyar termékeket a Citromax mosó-, mosogató- és tisztítószerek képviselik. Az eseményekről folyamatos tájékoztatást ad a kiállítás Facebook és Twitter oldala.

 

Forrás: www.okocimke.hu

Cikk megosztása