alt

2017. június 1-én a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. részt vett a Körforgásos Gazdaság Egyesület és a CEEweb által közösen szervezett Circular Hungary 2017 elnevezésű konferencián.

A rendezvény kiemelt témája volt a körforgásos gazdaság és az abban rejlő gazdasági, üzleti, valamint innovációs lehetőségek megvitatása.  A konferencián az előadók között egyaránt szerepeltek hazai és nemzetközi szakértők, akik az egyes szekcióülések során bemutatták a körforgásos gazdaság működését a vállalati gyakorlatban, az újrafeldolgozás gyakorlatát másképpen, illetve az új üzleti lehetőségek teremtésének mikéntjét.

A körforgásos gazdaság egyik fontos ismérve az együttműködés, több előadó is hangsúlyozta, hogy a körforgásos gazdaság célkitűzéseinek megvalósításához az érintett minisztériumok együttműködése és a gazdasági szektor megfelelő módon történő bevonása szükséges.

Az intézet standjánál az érdeklődők megismerhették a körforgásos gazdasághoz kapcsolódó, TRIS -Átmeneti régiók az ipari szimbiózis felé c. nemzetközi projektet, valamint több, az intézet gondozásában megjelent kiadványt.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása