alt

Több mint hatvan, saját szakterületén kiváló munkát végző szakember tevékenységét ismerte el Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából a tárca épületében 2017. június 6-án tartott ünnepségen.

Fazekas Sándor kiemelte: napjainkra erősen megcsappantak Földünk erőforrás-készletei, és az emberiség jelentősen igénybe veszi a bolygó eltartó képességét, ezért évről-évre egyre nagyobb jelentősége van a környezetvédelemnek. A körforgásos gazdaság elveit követve azonban jelentős lépéseket tehetnek az emberek a fenntarthatóság megvalósításáért – fűzte hozzá.

A körforgásos gazdaságban a hulladék szinte 100 százalékosan hasznosul. A biológiai, illetve technikai alkotórészek nem keverednek, hanem minőségi veszteség nélkül visszakerülnek a biológiai és gazdasági körfolyamatokba. A körforgásos gazdaság egy olyan komplex új szemlélet és szabályozási célirány, amelynek megvalósításához társadalmi összefogás szükséges – ismertette a szaktárca vezetője.

A környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából összesen 68-an vehettek át kitüntetést a Földművelésügyi Minisztériumban, köztük a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. négy kollégáját is:

Dr. Farkas Anna, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság osztályvezetője kitüntetésben részesült a természettudományos kiadványok készítésében, az ökológiai szemléletformálásban és a GRASSLAND-HU LIFE pályázatban nyújtott kimagasló teljesítményéért.

Ilyés Edit, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság környezetvédelmi referense kitüntetésben részesült a környezetvédelmi szemléletformálásban, a klímavédelmi projektek lebonyolításában, kiadványok készítésében és a HungAIRy LIFE pályázatban nyújtott kimagasló teljesítményéért.

Dr. Kemencei Zita, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság referense kitüntetésben részesült a szakmai kiadványok készítésében, a szemléletformáló tevékenység területén és a GRASSLAND-HU LIFE IP pályázat összeállításában nyújtott kimagasló teljesítményéért.

Mátai Balázs, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóság környezetvédelmi referense kitüntetésben részesült a szemléletformáló tevékenységben, a klímavédelmi projektekben, a szakmai kiadványok készítésében és a HungAIRy LIFE pályázatban nyújtott teljesítményéért.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Forrás: MTI, FM Sajtóiroda

Cikk megosztása