alt

A naptári nyár első napján több mint harminc érdeklődő vett részt a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és Budafok-Tétény Önkormányzata által a közelmúltban kötött együttműködési megállapodás első közös rendezvényeként meghirdetett Naplemenete túrán.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai közreműködésével, szigorúan szabályozott keretek között zajló séta célpontja Budapest egyik kevesek által ismert gyöngyszeme, a természetvédelmi oltalom alatt álló Hunyadi-sziget volt. A nagyvárost keresztülszelő Duna folyam e piciny területének gazdag természeti örökségével való ismerkedést természetvédelmi, botanikus és madarász szakemberek segítették. A résztvevők egymást segítve fedezték fel a természet hangjait, illatait, rezdüléseit, a sötétség beálltával előmerészkedő állatvilágot. A főváros ide is beszűrődő zajai mellett igazi felüdülést jelentett a sárgarigók és a fülemülék éneke. A lemenő nap fényében a szigetek közötti holtágban még egy hód is köszöntötte a túrára vállalkozókat.

Több megkeresés is érkezett a szervezők felé, hogy a túrasorozat a kerület más, kevéssé ismert, vagy látogatott természeti kincseinek – többek között a Kis-Háros-sziget és a Tétényi-fennsík – megismerésével folytatódjon a jövőben. A Budafok-Tétény és az intézet között megkötött megállapodást a főváros más kerületei is követendő mintaként tekintik.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása