alt

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is csatlakozott az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokhoz. A Herman Ottó Konferencia Központban 2017. május 26-án 10 óra 30 perctől négy filmet nézhetnek meg az érdeklődők. A rendezvény részeként adják át „A hulladék is érték” című pályázat díjait is.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. – csatlakozva a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál programjaihoz – pályázatot hirdetett általános- és középiskolás gyermekek részére „A hulladék is érték” címmel. A felhívásra hulladékból készült kreatív tárgyakkal lehetett nevezni több korosztályban és kategóriában. A díjátadó napján az alkotásokat is kiállítják a Herman Ottó Konferencia Központ kistermében.

2017. május 26-án a díjátadót követően négy filmet is levetítenek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál programjából. Az esemény helyszínén a filmvetítésekhez kapcsolódva az érdeklődők a levegővédelem, a zajvédelem, a hulladékgazdálkodás, a komposztálás, a klímavédelem és a természetvédelem területét felölelő játékokban, interaktív foglalkozásokon vehetnek részt.

A filmvetítéseken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztrációs felületet ide kattintva érhetik el.

 

Részletes program:

09:00 - A foglalkozások kezdete

09:30 – Megnyitó, „A hulladék is érték” pályázat díjátadó ünnepsége

10:30 – Évszakok (francia-német természetfilm)

Jacques Perrin és Jacques Cluzaud, a nagy sikerű Oscar-jelölt Vándormadarak alkotói valószínűleg a filmtörténet legnagyszabásúbb természetfilmjét készítették el: a több éven át forgatott, 40 millió dolláros költségvetésű Évszakok Európa elmúlt csaknem húszezer évének történetét mutatja be – az állatok szemszögéből.

A film magyar szinkronos előzetese:

 

 

 

 

 

12:00 – Brutális kémia (magyar sci-fi)

A Spektrum TV Brutális sorozata a fizika, a biológia, a kémia és a történelem érdekes jelenségeit, történéseit mutatja be szórakoztató módon. A brand Brutális kémia című sorozatában a középiskolában tanult tananyagot tekintjük át olyan látványos kísérletekkel, amelyek mindenki számára izgalmasabbá és érdekesebbé teszik ezt a tantárgyat, amelyet az iskolában talán unalmasnak találtunk.

A film előzetese:

 

 

 

 

 

13:00 - Szafari a nagyvárosban (magyar természetfilm)

A természetfilmes munkája ma már elképzelhetetlen jól megépített lessátor, detektívüveg, hatalmas teleobjektívek, mozgásérzékelős kamerák, légi felvételek és egyéb bonyolult technikai megoldások nélkül. Ezen semmit sem változtat az, ha egy nagyvárosban forgat.

A városlakó ember nagyon alapos és mindenre kiterjedő munkával változtatja meg környezetét, hatással van annak szinte minden tényezőjére. Az állatvilág tagjai viszont nem adják fel a harcot, bár sokszor elsőre úgy tűnik, mintha nem szeretnének együtt élni a „simabőrű”-vel. Néhány év vagy évtized elteltével viszont megtalálják azokat az utakat, amelyeken visszaköltözhetnek eredeti élőhelyükre, és mi a legtöbbször meglepődve tapasztaljuk, hogy mennyire jól alkalmazkodnak a megváltozott környezethez.

A film előzetese:

 

 

 

 

 

14:00 – Lemming – A messzi észak aprócska ura (magyar természetfilm)

Kicsik és mérgesek. És időnként sokan vannak, nagyon sokan. Általában négyévente nagy tömegben bukkannak fel, feje tetejére állítva Skandinávia élővilágát. Ismerkedjenek meg a lemminggel a skandináv hegyvidék talán legfontosabb, de egész biztosan legrejtélyesebb állatfajával.

A film előzetese:

 

 

 

 

 

Forrás: Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása