alt

Az eddigi jó kapcsolatot együttműködési megállapodással is megerősítette a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és Budafok-Tétény. Az önkormányzat meggyőződése, hogy a helyi vállalkozásokkal való együttműködés elősegíti a kerület gazdasági életének fellendülését, közvetve javítja a helyi lakosság életminőségét – idézte a szerződés bevezetőjét Karsay Ferenc polgármester az aláíráskor.

Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: vannak előzményei az együttműködésnek. A tavalyi év folyamán egy közösségi komposztálót hozott létre az intézet, ahova a kerületben élők behozhatják a zöld hulladékot, majd az elkészült komposztból vihetnek is. A kerülettel közösen szervezték a Herman Ottó Napok zárásaként, a 2017. május 12-ei Naplemente túrát is. De fontos és jó a kapcsolat a kerületi iskolákkal. Például említette az ügyvezető igazgató, hogy a madarak és fák napján több osztály vett részt az intézet szemléletformáló programján.

A megállapodás hozzájárul a kerület gazdasági, kulturális és közéletének fellendítéséhez – mondta Karsay Ferenc a Herman Ottó Konferencia Központban. A polgármester hozzátette: egy konkrét projekt ad apropót a megállapodásnak, a Márk Gergely által létrehozott rózsakert felújítása, revitalizációja. A felújítás várható befejezése: 2017 júniusa.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása