2017. április 22-én váratlanul elhunyt Rohály Gábor, a Naphimnusz Egyesület elnöke. Búcsúzunk teremtett világunk védelemének elismert szakemberétől, a kollégától és a baráttól.

Rohály Gábor régóta dolgozott a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület tagjaként, öt éve elnökként is vezette a szervezetet. Évek óta elismert, gyakran hivatkozott egyénisége volt a keresztény teremtésvédelmi mozgalmaknak. Egyik szervezője és levezetője volt 2015-ben a Parlamentben szervezett teremtésvédelmi konferenciának, amely Ferenc pápa Laudato Si' – Áldott légy kezdetű enciklikájának tanításait elemezte, gyakorlati végrehajtásának lehetséges útjait továbbította a döntéshozók és a felelősen gondolkodó szakemberek felé. Az ÉrMe Hálózatért, a Kérméért, a különböző keresztény mozgalmak teremtésvédelmi összefogása érdekében végzett ökumenikus munkája pótolhatatlan veszteség mindnyájunk számára.

Nagyon fog hiányozni mértékadó személye, a teremtett világ védelméért és megőrzéséért való civil kiállása, hite, elkötelezettsége és mélységes humanizmusa. Szellemisége előtt tisztelegve, emlékét kegyelettel megőrizzük!

 

Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása