alt

2017. április 23-án elhunyt G. Fekete Éva, a KIFESZ alapító elnöke, a Miskolci Egyetem docense, intézetünk nagyon régi, kedves partnere. Személyében a közösségi gazdaság- és vidékfejlesztés emblematikus alakját tiszteltük és veszítettük most el! Búcsúzunk tőle szomorúan!

Prof. Dr. G. Fekete Éva 1960. március 24-én született, matematika-földrajz szakos középiskolai tanári diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen (akkoriban József Attila Tudományegyetem) szerezte, majd ugyanott társadalomföldrajzból doktorált. 2012-ben habilitált a Miskolci Egyetemen közgazdaságtudományból, ahol 1996 óta tanított. Tagja volt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Tanácsának, munkáját számos kitüntetéssel és díjjal ismerte el a hazai és nemzetközi szakma.

Kutatási területei között megtalálható az elmaradott térségek, perifériák, aprófalvak társadalmi és gazdasági sajátosságai, munkaerőpiaci folyamatok, helyi és kistérségi gazdaság és foglalkoztatás fejlesztés, a vidékfejlesztés vagy a szociális gazdaság.

Nagyon fog hiányozni okos, higgadt véleménye, személyes hite és elkötelezettsége a magyar vidék ügyének képviseletében. Munkássága és példaértékű életműve előtt tisztelegve emlékét megőrizzük!

 

Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása