alt

Április 21-én indul a „Szakmák Éjszakája” elnevezésű országos pályaorientációs programsorozat. Idén a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő 35 iskola is csatlakozik az eseményhez az agrárágazathoz tartozó szakmákat bemutató, népszerűsítő, gazdag programkínálattal. A rendezvény jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg”.

A rendezvény elsődleges célja, hogy lehetőséget nyújtson a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak és szüleiknek, hogy egy „éjszaka” alatt megismerkedhessenek a legkülönbözőbb szakmákkal, de a szervezők a középiskolások és a felnőttek számára is ajánlanak érdekes programokat.

Az agrárszakképző intézmények 2017. április 21-én, péntek este 18 és 22 óra között országszerte összesen 44 helyszínen 332 színes, szórakoztató, élményekben gazdag programmal várják az érdeklődő diákokat, illetve szüleiket. A résztvevők a választható képzések bemutatása mellett lehetőséget kapnak az intézményekben oktatott szakmák kipróbálására.

A programsorozat látogatói sokféle érdekes, izgalmas esemény közül választhatnak az agrárszakképző iskolákban, például „Traktorral az éjszakában”; „Időutazás a gépmúzeumban”; „Egy éjszaka lóháton”, de az érdeklődők megismerhetik a sajtkészítés és a kenyérsütés fortélyait, valamint betekintést nyerhetnek a kertészkedés világába is.

A szakképző iskolák szakmabemutatói nemcsak látványos, szórakoztató programokat jelentenek a fiatalok számára, hanem életutakat is kínálnak a pályaválasztás előtt álló diákoknak.

A pályaválasztás előtt álló általános iskolások, szüleik, illetve a pályaorientációs rendezvény helyszínei, részletes programjai iránt érdeklődők a Szakmák Éjszakája 2017 internetes oldalán tájékozódhatnak.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása