alt

Mára Európában a környezeti zaj lett – a légszennyezés után – a korai halálozás második leggyakoribb oka. Ezért fontos az évente megtartott figyelemfelkeltő eseménysorozat, amelyet 2017-ben világszerte április 26-án rendeznek meg.

A Hallás és Kommunikációközpont kezdeményezésére 1996-ban indult útjára az az évente megrendezett eseménysorozat, amelynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét és növelje érzékenységüket az őket körülvevő hangokra, zajokra.

A 2017. évi eseménysorozatot az Európai Akusztikai Egyesület koordinálja, és tagszervezetein keresztül bonyolítja le – a helyi adottságokat figyelembe véve. Magyarországon az Optikai-, Akusztikai-, Film-, és Színháztechnikai Tudományos Egyesület (OPAKFI) koordinálja a programot, amelyhez csatlakozott a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is.

2017. április 26-án egy tudományos–ismeretterjesztő konferenciával várják az érdeklődőket a Budapesti Corvinus Egyetem C épületében. A 16 órakor kezdődő rendezvény tervezett programja ide kattintva érhető el.

A konferencia mellett interaktív bemutatókkal is várják a látogatókat, lesz játékos/tájékoztató jellegű hallásvizsgálat, műszerbemutató, egyéni hallásvédő eszközök bemutatása, vagy a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. „hangos” kiadványának bemutatója.

 

Kapcsolat: [email protected], illetve [email protected]

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása