alt

A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő szakképző intézmények közül az idei évben harmincnyolc iskola csatlakozik a „Szakmák Éjszakája” elnevezésű országos pályaorientációs rendezvényhez, ezért a feladatok áttekintése céljából tájékoztató napot szervezett a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2017. március 21-én.

A tájékoztató napon Angyalné Kovács Anikó és Rozványi Dávid meghívott előadók tájékoztatták az érintett szakképző iskolák munkatársait a program szervezésének tudnivalóiról.

A Szakmák Éjszakáját első alkalommal 2016-ban szervezték meg, döntően a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában működő szakképzési centrumok, illetve iskolák részvételével. A tavalyi év sikere nyomán számos további intézmény – közöttük a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő harmincnyolc iskola is – határozta el, hogy képzéseit idén a Szakmák Éjszakáján is népszerűsíti. Az eseménysorozat fő jellemzője, hogy az iskolák a szakmáikat gyakorlati tevékenységekkel, a részvétel, a kipróbálás lehetőségének biztosításával mutatják be.

A rendezvény zárszavaként Mezőszentgyörgyi Dávid ügyvezető igazgató hangsúlyozta a pályaorientáció jelentőségét, egyben reményét fejezte ki, hogy az iskolák sikeres és sok látogatót vonzó programokat szerveznek majd az idei rendezvényre.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása