alt

A falugondnoki munkát és közösségépítő, vidékfejlesztő szakemberek tevékenységét elismerő díjakat adtak át 2017. március 3-án Alsómocsoládon a kitelepülések százait egyesítő Falufejlesztési Társaság ünnepségén.

A Kemény Bertalan-díjakat két baranyai jelölt is megkapta, egyikük Gyenes József, aki 2003 óta látja el lelkiismeretesen a falugondnok szerteágazó teendőit Csebény községben. A bronzplakettel és díszes oklevéllel is járó falufejlesztési díjjal ismerték el Balogh Anikót is, aki Alsómocsoládon 1999 óta lát el különböző feladatokat, jelenleg az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér vezetője és önkéntes titkárként is segíti a Kemény Bertalan-díj bizottságát.

A díjátadó mellett – amelyen részt vállalt Szaló Péter, a Belügyminisztérium főtanácsadója is – bőséges szakmai programot is szerveztek az egész országból érkező vidékfejlesztési szakemberek számára a nap folyamán. Dicső László alsómocsoládi polgármester és Fáy Dániel, a Falufejlesztési Társaság elnökének köszöntői után megosztotta gondolatait Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének ügyvezetője és Csatári Bálint geográfus, egyetemi oktató. A szakmai nap második felében fórumot tartottak a magyar kistelepülések és a vidék jövőjéről, a falugondnoki szolgálatról, a fejlesztési lehetőségekről, ahol a Herman Ottó Intézetet Böröcz Lívia, a Közösségi Fejlesztések és Értéktárak osztály vezetője képviselte.

 

Forrás: www.bana.hu

Cikk megosztása