alt

Budapestre látogatott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, ahol kétoldalú tárgyalást folytatott Mezőszentgyörgyi Dávid ügyvezető igazgatóval a lehetséges kapcsolódási pontokról és jövőbeli együttműködések lehetőségéről.

A bemutatkozó tárgyaláson már konkrét együttműködési lehetőségekről is tárgyalt Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az erdélyi magyarság megmaradását, szülőföldhöz való kötődésének erősítését segítheti az agrárszakoktatás támogatása, ezért a megbeszélés kiemelt témája a módszertani segítségnyújtás lehetősége, a hazai agrárszakkönyvek átvétele volt.

Az intézet legrégebbi felelősségi területe az agrárszakképzés, amely kapcsán fiatal agrárszakemberek részére hosszú évek óta szervez külföldi farmgyakornoki programokat, ennek kapcsán egy közös Erasmus pályázat lehetőségéről is tárgyaltak a felek.

Az intézet 2013-ban kötött együttműködési megállapodást a Magyar Natúrpark Szövetséggel. Az azóta eltelt időszakban partnerszervezeteikkel közösen kidolgozták a magyarországi natúrparkok 2015 és 2030 közötti időszakra szóló fejlesztési koncepcióját is. A szerdai egyeztető találkozáson egy Hargita megyei natúrpark létrehozásának lehetősége is felmerült, amelyhez módszertani segítséget adna az intézet.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása