alt

A Herman Ottó Intézet gondozásában megjelent a Védett természeti értékeink című posztersorozat legújabb tagja, amely Magyarország védett, fokozottan védett és vadászható emlőseit mutatja be.

A Herman Ottó Intézet kiemelt feladatának tekinti mind a természetvédelmi szemléletformálást, mind pedig a környezeti nevelést, amelynek jegyében számos kiadványa látott már napvilágot Az eddig megjelent természetvédelmi témájú kiadványaink sorát gyarapítja a most megjelent hazai vadon élő emlősfajokat bemutató poszter is.

 A Zsoldos Márton készítette hatvankét színes festményen megelevenednek hazánk legismertebb emlősfajai, mint a róka vagy az őz, akárcsak legnagyobb emlősünk, a medve és olyan kevéssé ismert ritkaságok is, mint a csíkos szöcskeegér, ami a Kárpát-medence bennszülött faja vagy a földikutya, amely hazánk talán legrejtélyesebb, talajlakó állata.

A poszter a Földművelésügyi Minisztérium Természetmegőrzési Főosztálya munkatársainak szakmai iránymutatásával készült. Az elkészítést a Magyar Denevérgyűrűzési Központ támogatta.

 A kiadvány hamarosan egyre több helyszínen, iskolákban és egyéb oktatási intézményekben is látható lesz, hogy minél többen megismerhessék hazánk élővilágának sokszínűségét és rejtett értékeit.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása