Ismét megrendezték a hagyományos koccintós túrát a Mesés Hetésben. A természetbarátok Zsitkócról indultak, majd Bödeháza-Szentistvánlakon keresztül a Hetés Barátság Parkba érkeztek meg 2016. december 30-án.

Mára a magyar és szlovén együttműködés egyik szimbólumává vált, hogy a határmenti települések lakói óévbúcsúztató találkozót tartanak, amelyet néhány éve egy túrával is kiegészítettek.

Az év végi túra kiemelkedő eseménye volt, hogy a Mesés Hetés Zöldút 2016-ban elnyert Európa Tanács Táj Díját szimbolikus helyére, a Hetés Barátság Parkba helyezték el, ahol Földes Gyula főkonzul, a települések polgármesterei, Ladislav Bači és Büki László, valamint Marjan Kardinar és a 2014-es év vidékfejlesztője, Bedő Andrea közösen bontottak pezsgőt az örömteli esemény alkalmából. A környékbelieket a Herman Ottó Intézet igazgatója, Eperjesi Tamás is köszöntötte, valamint a túrához az intézet munkatársa Hogyor Veronika is csatlakozott. A résztvevők között jelen volt Füzes Ádám, a Kanter Károly Felnőttképzési Intézet igazgatója.

A parkban helyi vezetők, polgármesterek, képviselők, vidékfejlesztők és barátok koccintottak, biztosították egymást további együttműködésükről. A sétát követően a Hetés Barátság Parkban több mint kétszáz ember találkozott és búcsúztatta az óévet.

 

Forrás: ikszt.hu

 

Cikk megosztása