A Magyar Református Szeretetszolgálat köszönetet mondott idei támogatóinak adományaikért és önkéntes munkájukért. A Herman Ottó Intézet támogatását megköszönő oklevelet Eperjesi Tamás főigazgató-helyettes vette át.

„Az adni tudás mellett tanuljuk meg Jézus Krisztustól a kérés művészetét is" – mondta az ünnepségen Bogárdi Szabó István. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke János első levelének második része alapján a krisztusi indulatról beszélt a 2016. december 7-i eseményen. Aki úgy él, hogy „Jézus Krisztusban van”, az nem hazudik, mondta, továbbá a segélyszervezet nevében is megköszönte minden jótevő adományát– biztosítva őket, hogy az eljutott oda, ahová szánták –, végül azt kívánta: „kapjuk meg a kérni tudás művészetét is, hogy a krisztusi indulat a miénk legyen!”
Az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtását követően Beszterczey András, a szeretetszolgálati iroda vezetője beszámolt az alapítvány elmúlt tíz évéről, hálát adva azért, hogy mások segítségével áldássá tudtak lenni a rászorulók számára – természeti katasztrófák idején és a hétköznapokban egyaránt. Az alapítvány sokszínű tevékenységének ismertetése után kézfogással és jelképes ajándékkal köszönte meg a támogatók adományát, idejét, munkáját, szeretetét és imádságát.
Az ünnepségen Mága Zoltán is közreműködött a Budapesti Primarius Szimfonikus zenekar tizenegy tagjával.

Forrás: reformatus.hu, Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása