alt

A Herman Ottó Intézet tevékenysége szorosan kapcsolódik a környezetvédelmi szemléletformáláshoz, ennek szellemében 2016. november 12-én nyílt nappal várta a családokat. Az interaktív játékok mellett a pedagógusok szakmai konferencián tájékozódhattak.

A megelőzés, a szelektív gyűjtés és újrahasználat került a Herman Ottó Intézet  A hulladék is érték! című konferenciájának középpontjába, amelyet pedagógusoknak rendezett az intézmény Környezetügyi Igazgatósága. A nyílt nap és ezzel együtt a szakmai találkozó megnyitóján Béres András főigazgató-helyettes elmondta, hogy a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményének küldetése, hogy olyan szakmai hidat képezzen, amely biztosítja a jogalkotók és a társadalom szereplői közötti párbeszédet. Emellett szakmai elhivatottságából fakadóan fontos feladatának tekinti a szemléletformálást, tájékoztatást, az információk átadását. Ebben a pedagógusoknak kiemelt szerepe van, így a párbeszéd és együttgondolkodás jegyében immár második alkalommal vártuk őket – tette hozzá a főigazgató-helyettes. A konferencia folytatásában az igazgatóság munkatársai mutatták be az intézet első foglalkoztató és tájékoztató füzetét, amely a hulladékgazdálkodás kiemelt témaköreit mutatja be általános iskolás gyermekeknek. Az előadások végigkövették a hulladékok útját a keletkezéstől, a szelektív hulladékgyűjtéstől a hasznosításon át az ártalmatlanításig, valamint ismertették a helyes komposztálás gyakorlatát is.

A konferenciával párhuzamosan az intézet nyílt napján kicsik és nagyok egyaránt előadásokon keresztül ismerkedhettek meg alaposabban a minket körülvevő világ szépségével, kihívásaival. A természet csodáiról pedig interaktív játékokon, fejtörőkön és kvízeken át tudhattak meg többet.

Forrás: Herman Ottó Intézet

 

Cikk megosztása