alt

A Herman Ottó Intézet az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva „A komposzt is érték” címmel konferenciát szervez. Elméleti és technológiai ismertetésen túl, gyakorlati útmutatóval is várják az érdeklődőket.

A komposztálásnak jelentős szerepe van a káros kerti hulladékok égetésének, valamint illegális elhelyezésének visszaszorításában, ezáltal fontos szerepe van az emberi egészségre károsan ható anyagok csökkentésében. A Herman Ottó Konferencia Központban tartott „A komposzt is érték!” elnevezésű konferenciára gyűlnek össze a téma szakemberei 2016. november 22-én. A házi és közösségi komposztálás minél szélesebb körben történő elterjedése mindannyiunk érdeke. A szerves hulladék döntő része komposztálással újrahasznosítható, ezáltal lényegesen csökkenthetnénk a hulladéklerakóba kerülő hulladékmennyiséget. Kimutatták, hogy hazánkban egy fő, közel négyszáz kilogramm települési hulladékot termel, amelynek 25-30 százaléka biológiailag lebomló hulladék.

A konferenciát megnyitja Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató, miniszteri biztos. A helyes komposztálás jelentőségéről és gyakorlatáról tart előadást Béres András a Herman Ottó Intézet főigazgató-helyettese, továbbá bemutatják az intézet új komposztálással kapcsolatos kiadványát is. A kiadvány a házi és közösségi komposztálás elméletén, technológia ismertetésén túl, gyakorlati tanácsokkal is segíti a komposztálni szándékozókat és a már tapasztalt komposztálást végzőket.

A konferencián történő részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Kérjük, hogy részvételi szándékát 2016. november 20-ig jelezze a [email protected] email címen.

A konferencia meghívóját a csatolmányban találja.

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása