alt

A Herman Ottó Intézet a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségével és a Hétfa Kutatóintézettel közös szervezésben megvalósuló Vidékstratégia 2016 című konferenciasorozat keretében 2016. november 23-án rendezi meg „Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban II.” elnevezésű programjának idei záró rendezvényét.

A szakmai nap fővédnöke Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, az esemény vendége lesz többek között V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, elfogadta meghívásunkat és jelen lesz Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára és várjuk Turóczy Lászlót, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságtervezésért és versenyképességért felelős helyettes államtitkárát is. A nap témája a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Herman Ottó Intézet által közösen végrehajtott szelíd térségfejlesztési program, amelynek eredményeibe betekintést nyerhetnek az érdeklődők. Az ehhez kapcsolódó workshopokon, a kisléptékű, közösségi gazdaságfejlesztés módszertanát vitathatják meg a résztvevők.

Az eseményen elhangzó előadásokkal szeretnénk segítséget nyújtani a helyi fejlesztőknek, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek képviselőinek és munkatársainak, továbbá a civil szervezeteknek. Az előadásokon, a Nemzeti Művelődési Intézet programjairól Kárpáti Árpád főigazgató ad tájékoztatást, míg a készülő kormányzati ifjúsági stratégiáról Süveges Antal, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője beszél. A konferencián Szepesi Balázs, a Hétfa Kutatóintézet stratégiai igazgatója a megyei önkormányzatok számára készült stratégia alappilléreit ismerteti, továbbá lehetőség nyílik a Good.bee program megismerésére is. Délután szakmai műhelybeszélgetésekre kerül sor a tárcaközi együttműködések, a közösségi gazdaságfejlesztés, a helyi fejlesztési programok – elsősorban a LEADER – esetében alkalmazható új szemléletű pályázati pontozási lehetőségek, valamint a hazai natúrparkok turisztikai fejlesztési lehetőségei témájában. A helyi vidékfejlesztő és kulturális szakemberek mellett, a natúrparkok, a zöldutak és az érintett önkormányzatok szakembereit is várjuk. A rendezvényen önálló tablókiállítással mutatjuk be az Európa Tanács Táj Díját elnyert Mesés Hetés Zöldút eredményeit.

A konferenciasorozat másnap (november 24-én) a megyei önkormányzatok tanácskozásával folytatódik a Pest Megyei Önkormányzat Hivatalának Dísztermében.

A konferenciasorozat két napján való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Az esemény meghívója elérhető a csatolmányban.
A 2016. november 23-i rendezvény regisztrációs lapja itt érhető el.
A 2016. november 24-i rendezvény regisztrációs lapja itt érhető el.

 

Forrás: IKSZT

Cikk megosztása