A Herman Ottó Intézet 2016. november 12-én nyílt nappal várja a természet és környezet barátokat. A kicsik és nagyok egyaránt interaktív játékokon, izgalmas kísérleteken, előadásokon keresztül ismerkedhetnek meg alaposabban a minket körülvevő világ szépségével, kihívásaival.

A Herman Ottó Intézet tevékenysége szorosan kapcsolódik a környezetvédelmi szemléletformáláshoz, ennek szellemében  már számtalan szakmai konferenciát és műhelytalálkozót rendezett. November 12-én azonban Téged várunk, ha érdeklődsz a természet szépsége, érdekességei, környezetünk kihívásai és védelme iránt, ha foglalkoztat bolygónk megóvása, vagy csak egyszerűen szeretnéd tudni, hogy milyen munka zajlik a Park utcában, a Rózsakert szomszédságában.

Munkatársainkkal a hulladékok világába barangolhatsz, komposztudvarunkon megismerkedhetsz a helyes komposztálás gyakorlatával. Izgalmas feladatokon keresztül tanúja lehetsz annak, hogy mennyire fontos a zajvédelem. A globális klímaváltozás hatását egy látványos kísérleten keresztül szemléltetik, így az óceánok vízszintjének emelkedését is láthatod. A természet csodáiról pedig interaktív játékokon, fejtörőkön és kvízeken keresztül tudhatsz meg többet.

Hitvallásunk szerint a felnövekvő generáció környezetvédelmi nevelése közös érdekünk, amelyben kiemelt szerep jut a pedagógusoknak. Így nyílt napunkon számukra szakmai konferenciát rendezünk, amelynek középpontjába a megelőzés, a szelektív gyűjtés és újrahasznosítás kerül. 

Mindemellett természet inspirálta ékszerek és élő állatok bemutatója is vár Rád!

Az esemény részletes programja elérhető ide kattintva.

Forrás: Herman Ottó Intézet

 

 

 

Cikk megosztása