A felnövekvő generáció környezetvédelmi nevelése közös érdekünk, amelyben kiemelt szerep jut a pedagógusoknak. 2016. november 12-én a Herman Ottó Intézet az eredményes szemléletformálás jegyében rendez számukra szakmai konferenciát.

A Herman Ottó Intézet tevékenysége szorosan kapcsolódik a környezetvédelmi szemléletformáláshoz. Ennek szellemében  A hulladék is érték! címmel rendez szakmai konferenciát pedagógusoknak, amelynek középpontjába a megelőzés, a szelektív gyűjtés és újrahasználat kerül.

Környezetügyi Igazgatóságának munkatársai és a kiadvány szerzői mutatják be az intézet első foglalkoztató és tájékoztató füzetét, amely a hulladékgazdálkodás kiemelt témaköreit mutatja be általános iskolás gyermekeknek. Segítségükkel végigkövethetik a hulladékok útját a keletkezéstől, a szelektív hulladékgyűjtéstől a hasznosításon át az ártalmatlanításig. Emellett ismertetik a helyes komposztálás gyakorlatát is, amelyet az intézet komposztáló berendezéseinek bemutatásával tesznek még szemléletesebbé.

Az esemény részletes programja elérhető ide kattintva.

A szakmai napon történő részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Kérjük, hogy részvételi szándékát 2016. november 9-ig jelezze az alábbi regisztrációs felületen: www.hermanottointezet.hu/hulladek-is-ertek

Forrás: Herman Ottó Intézet

 

Cikk megosztása