alt

Ismeretterjesztő programok és szakvezetéses túrák hozzák közelebb a természetrajongók számára a Hortobágy leglátványosabb madármozgalmának szereplőit, a Hortobágyi Nemzeti Park jelképé vált darvakat.

A daru a Hortobágyi Nemzeti Park híressé vált jelképe, a Hortobágyi őszi naplemente egyik leglátványosabb természeti eseménye pedig a daruvonulás. A Herman Ottó Intézet szakemberei is közreműködnek az október 22. és 23. között megrendezett Darufesztiválon, amelyen megannyi érdekes program és ismeretterjesztő előadás hozza közelebb az érdeklődőkhöz e különleges madarakat. A látogatóközpontban a „Darvak világa” kiállítással, ismeretterjesztő előadásokkal és csillagászati bemutatókkal várják a természetrajongókat, a gyermekek számára pedig játékokkal, zene- és táncbemutatóval és kézműves foglalkozásokkal teszik felejthetetlenné a napot. A program során a Pásztormúzeum is látogatható lesz, illetve a fellépők mellett a Hortobágy-Halastavi Kisvasút is menetre készen várja a látogatókat. Akik gyakorlott természetjárók, azok szakvezetéses túrára indulhatnak a nappali táplálkozó területek megfigyelésére, illetve izgalmas esti darules részesei lehetnek.

A fesztiválon a Herman Ottó Intézet szakemberei interaktív természetismereti játékokkal, kvízekkel és kreatív foglakozásokkal várják az érdeklődőket: tanulhatnak darvakról, egyéb állatokról és növényekről is, vagy festhetnek például csigaházakra, kavicsra.

A háromnapos fesztivál részletes programja ide kattintva érhető el.

 

Forrás: hnp.hu

Cikk megosztása