alt

A Hrivnák Tünde által tervezett, kézzel hímzett By Me ruhák divatbemutatója 2016.október 16-án is nagy közönséget vonzott a 10. Sarasotai Magyar Fesztiválon. Ezúttal is különleges hangulatot kölcsönzött az autentikus magyar népzenei aláfestés.

A kiváló magyar értékek ismét felkeltették az érdeklődést. Az előadáson többen kifejezték elismerésüket a tervezőnőnek, aki elmondta, hogy a kollekcióiban található hímzések Kalocsán és Matyó földön készülnek, amelyeket professzionális hímző asszonyok hímzik. Mindezt a Matyó Népművészeti Egyesület jelen lévő művészeti vezetője is igazolta, majd kézi hímzés workshop-ot tartott a tervezőnővel. Több Amerikában élő magyar érdeklődő jelezte, hogy nyitott lenne egy akár online elérhető autentikus magyar kézi hímzés oktató képzésre illetve szívesen részt vennének Amerikában szervezett oktatáson Hrivnák Tünde és Zeleiné Papp Bernadett vezetésével. A tanfolyamon a hímzések technikájáról és a mai modern divattrendekbe való alkalmazásukról is örömmel tanulnának.

A hungarikum installáció továbbra is nagyszámú látogatót vonzott. Az interaktív elemek, a kézzel fogható hungarikumok, a bő és alapos tartalom sokrétű információval szolgált, az igényes vizuális megjelenéssel méltó módon képviselték a magyarság kiválóságait.

 

Forrás: BY ME, Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása