alt

A 10. Sarasotai Magyar Fesztiválon V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az Új útra kelt értékeink című turné floridai állomásán bemutatta az ott debütáló interaktív hungarikum kiállítást.

A hungarikum kiállítás modern grafikai arculatban mutatja be nemzeti csúcsteljesítményeinket, emellett a témához kapcsolódó interaktív játékok: az illatdobozok, a memória kártyák és a kockakirakók is nagy népszerűségnek örvendtek. Továbbá, hogy az érdeklődők minél könnyebben megértsék és megjegyezzék a hungarikumokkal kapcsolatos információkat, szemléltető infografikák is segítették őket, valamint a vetített filmekre is nagy volt az érdeklődés.

Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár a nagy látogatottságú fesztiválon felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar népművészetben és kultúrában számtalan olyan értéket, szépséget találhatunk, amely színesebbé, gazdagabbá, valóban különlegesebbé teszi világunkat.

A By Me divatbemutató és workshop alkalmával Hrivnák Tünde közreműködésével a magyar kézi hímzések történelmével, techinkájával, és annak tovább éltetésére kidolgozott módszerrel ismerkedhetett meg az érdeklődő amerikai-magyar közönség.

Klatyik Erika, a 10. Magyar Fesztivál szervezője őszinte köszönetét és elismerését fejezte ki a projekt delegációjának és résztvevőinek, hogy a rendezvényt ilyen magas színvonalú és értékes produkciókkal és kiállítással gazdagították.

 

Forrás: BY ME, Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása