alt

Nagy örömmel és érdeklődéssel fogadták Gulyás Andrea közigazgatási államtitkárt, Hrivnák Tünde divattervezőt és V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkárt az amerikai Marymount Egyetemen.

A művészeti tanszék vezetője Christina Clark és Matthew D. Shank igazgató nagy örömmel fogadta Gulyás Andreának, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkárának és Hrivnák Tündének előadását a magyar kézi hímzésről. A diákok autentikus matyó hímzést tanultak és készítettek, amelyeket a magyar divattervező módszerének alkalmazásával a további tanulmányaik és későbbi munkásságuk során fel tudnak majd használni és beépíteni a mai trendbe.

Az államtitkár a hölgyek egyedi látásmódjával, a magyar hagyományokban gyökerező női értékek és egyedi jellemvonások felelevenítésével irányította rá a divat tanszék diákjainak figyelmét arra, hogy a magyar népművészetben és kultúrában számtalan olyan értéket, szépséget találhatunk, amely színesebbé, gazdagabbá, valóban különlegesebbé teszi világunkat. Mindehhez szemet gyönyörködtető hátteret nyújtottak Hrivnák Tünde divattervező világszerte népszerű és elismert ruhakölteményei, amelyek eredeti matyó és kalocsai kézi hímzéssel készülnek. Az este folyamán a magyar delegációt és az amerikai magyar szervezőket Szemerkényi Réka nagykövet asszony fogadta és vendégelte meg.

 

Forrás: BY ME, Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása