alt

Az MTA Akusztikai Osztályközi Állandó Bizottságának kezdeményezésére elindult vizsgálatsorozat kutatási projektjének eredményeiről tartanak konferenciát a Herman Ottó Konferencia Központban 2016. november 10-én.

Egyre inkább tapasztaljuk, hogy rendezvények, előadások hangosítása jelentős – és megítélésünk szerint – felesleges hanghatással (zajjal) terheli a résztvevőket. Ez a terhelés egészségkárosító hatást fejthet ki, amelyben leginkább a fiatalkorúak, a gyermekek veszélyeztetettek. Hazánkban erre vonatkozóan jelenleg nincs semmiféle szabályozás, előírás.

Az MTA Akusztikai Osztályközi Állandó Bizottságának kezdeményezésére – az Emberi Erőforrások Minisztériumának anyagi, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat erkölcsi támogatásával – indult vizsgálatsorozat arra terjed ki, hogy mérésekkel is vizsgáljuk meg, milyen tényleges terhelés éri a fiatalokat illetve az milyen hatást okoz. Fontos tudni milyen szükséges lépésre van szükség ahhoz, hogy ezt az egészségkárosító kockázató tényezőt minimálisra szorítsuk. A kezdeményezéshez csatlakozott a Budapest Főváros Kormányhivatala, az Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Herman Ottó Intézet is.  A rendezvény bevezető előadását V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár tartja.

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.

Az esemény mehívój elérhető ide kattintva.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása