alt

Szakmai konferenciával egybekötött nyilvános bemutatóra készül Fűts okosan! elnevezésű kampányával a Földművelésügyi Minisztérium, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelősség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága és a Herman Ottó Intézet.

A komplex szemléletformáló kampány célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire és káros hatásaira, valamint alternatívaként elérhetővé tegyen minden olyan információt, amely a helyes fűtési technikát ismerteti és segíti elő.

A társadalmi programot egy szakmai konferencia követ, amelyen bemutatják, a tüzelőanyagok kereskedelmére vonatkozó előírásokat továbbá ismertetik a helytelen tüzelés műszaki, egészségügyi kockázatait, a helyes tűzrakás módját illetve a különböző tüzelőberendezések jellemzőit. Végezetül tájékozódhatunk a jövőbeni európai uniós és hazai jogszabályi követelményekről is. Szó lesz a tüzelőberendezések környezetbarát működtetésének feltételeiről és az égéskör megfelelő működéséhez szükséges részletekről is.  Az esemény alkalmat ad a Herman Ottó Intézet frissen megjelenő, a környezetbarát fatüzelést részletező kiadványának és kiállításának bemutatására is. Köszöntő beszédet mond a V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hunmgarikumokért felelős államtitkár.

A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület ide kattintva érhető el. Jelentkezési határidő: 2016. október 18.

A részletes program ide kattintva érhető el.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása