alt

Az építési és bontási hulladékok gazdaságban elfoglalt helyéről tartanak konferenciát a Herman Ottó Konferencia Központban 2016. október 26-án, amelyen aktuális hazai problémákat, megoldási javaslatokat, illetve nemzetközi példákat is tárgyalnak.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, valamint a Herman Ottó Intézet közösen szervez konferenciát, amelyen az építési és bontási hulladékokkal kapcsolatos kérdésekre adnak átfogó választ az előadók. A rendezvény aktualitása, hogy a jogalkotó minisztérium először ezen a konferencián ismerteti a nagyközönséggel, hogy milyen fő irányvonalak mentén történik a terület jelenlegi szabályozásának a megújítása. Célja és feladata is egyben, hogy elősegítse ezt a jogalkotói munkát, hidat képezve közvetítsen az érdekelt felek között.

A szakavatott előadók többek között kitérnek a témát érintő aktuális hazai problémákra, megoldási javaslatokra. Ismertetik a nemzetközi jog követendő példáit a hazai szabályozásában, különös tekintettel a termékké minősítés, melléktermékké nyilvánítás, a szelektív bontás gyakorlatára.  A résztvevők tájékoztatást kapnak a zöld közbeszerzések szerepéről a hazai építőipari beruházásokban, továbbá a hulladékstátusz megszűnésének lehetőségéről, eseteiről és feltételeiről a kapcsolódó tanúsítási követelmények, a kritériumrendszer felépítése is.

Az eseményt V. Németh Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára nyitja meg.

A konferencia meghívója és részletes programja itt, a jelentkezési lap pedig ide kattintva érhető el.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, melynek díja: 6.900,- Ft + ÁFA/fő

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása