alt

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Herman Ottó Intézet idén is meghirdette a helyi gazdaságfejlesztést célzó, szemléletformáló programsorozatát, amely a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéken és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben működő szervezetek támogatását célozza.

A Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban II. elnevezésű program több tárca együttműködésében, nemzeti forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Herman Ottó Intézet koordinálásában valósul meg.

A program legfőbb célja, hogy a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet településein gazdaságfejlesztési célú, helyi kezdeményezésen alapuló, innovatív fejlesztések valósuljanak meg. Ezen fejlesztések illeszkednek a 2014. és 2020. közötti európai uniós fejlesztési időszak operatív programjainak céljaihoz és jó gyakorlatként országosan mintául szolgálhatnak a helyi gazdasági szereplők számára.

A szemléletformáló felhívásra hatvan  projektötlet érkezett be, amelyből első körben 15 támogatásáról született döntés, majd a tartaléklistáról további négy projekt támogatására nyílt lehetőség.

A Bíráló Bizottság által javasolt és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott támogatási döntési lista ide kattintva érhető el.

Forrás: IKSZT

Cikk megosztása