alt

A Feszty-körkép Alapítvány Hazatérés címen hirdette meg vetélkedőjét a Feszty Árpád emlékév jegyében. A rangos kultúrpolitikai rendezvénysorozat a diaszpórai magyarság összefogását tűzte ki célul.

A Feszty-körkép Alapítvány a 2016. esztendőt Feszty Árpád születésének 160 éves és a Feszty körkép 120 éves fennállása emlékének szenteli. Ebből az alkalomból irodalmi, történelmi, művészettörténet kategóriában hirdettek pályázatot a történelmi Magyarország területén.

A Magyarországi Belgrád Nagykövetség és a Magyar Nemzeti Tanács közös együttműködésével rendezett történelmi vetélkedő harmadik fordulójának a délvidéki Zenta adott otthont október 1-én és 2-án. A forduló kétnapos rendezvényét a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium fogadta be.

Ezt követi majd a Feszty Árpád Emlékév zárókonferenciája november 4-én és 5-én, melynek fővédnöke, Kövér László az Országgyűlés elnöke. Az ünnepélyes programra várják az emlékév fordulóinak diákcsapatait, akik már versenyen kívül találkozva oszthatják meg egymással az emlékév során szerzett közös élményeiket, megszerzett ismereteiket és mélyíthetik el személyes baráti kapcsolataikat.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása