alt

Hatodik alkalommal szervezi meg a Földművelésügyi Minisztérium társszervezeteivel karöltve a Tudományfesztivált. Idén újra a Nemzeti Múzeum kertje ad otthont a rendezvénynek, ahol a Herman Ottó Intézet is képviselteti magát. Nézzük az intézet részletes programját!

A Herman Ottó Intézet a Múzeum kert 1-es pavilonjában kapott helyet, ahol 2016. április 21-én és 22-én is színes programokkal várja az érdeklődőket!

A rendezvény nyitányán, 2016. április 21-én, 9 óra 30 perckor V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Béres András főigazgató-helyettes mutatnak be két – az intézet gondozásában megjelent – kiadványt a fesztivál-látogatóknak.

Az érdeklődők interaktív játékokon keresztül ismerkedhetnek meg a hulladékok világával, hulladékból készült kreatív tárgyakkal. A standhoz ellátogató alsó tagozatos gyerekek „A hulladék is érték" című foglalkoztató füzettel lehetnek gazdagabbak!

Az utolsó magyar polihisztor, Herman Ottó életpályájának, tudományos kalandozásainak egy-egy állomását pedig az intézet Vándortanösvényén mutatják be a kollégák kicsiknek és nagyoknak.

A standnál a hazai natúrparkok és zöldutak bevonásával kíván az intézet a fenntarthatósággal, ökoturizmussal, és a tájban rejlő értékekkel kapcsolatos közösségi programokat szervezni.

A sátorban vízi gerinctelen állatok főbb csoportjainak képviselőit lehet szemügyre venni, és lehet ismerkedni jelentőségükkel. A sátor megjelenését Danyik Tibor, az intézet természetmegőrzési és ökológiai osztályvezetőjének főként tus, akvarell technikával készült illusztrációi, valamint az intézet „Hulladékból kreatív tárgyak” pályázatára érkezett alkotások színesítik.

 

Április 21-én a rendezvénnyel párhuzamosan a Kossuth Klubban „Merre tovább natúrparkok?” címmel szakmai előadásokat hallgathatnak meg a program résztvevői, majd a natúrpark fejlesztési koncepció elfogadására és ünnepélyes aláírására kerül sor. A tervezett program ide kattintva érhető el. A rendezvényen való részvétel térítésmentes, de a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Hagyományteremtő szándékkal éjszakai túrával ünneplik bolygónkat hazánk aktív zöldútjai április 22-én, amelyhez a Herman Ottó Intézet, illetve számos Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér is csatlakozott. A részletes programról ide kattintva olvashatnak.

 

A teljes fesztiválról részletesebben a www.tudomanyfesztival.hu oldalon olvashatnak!

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása