alt

A Herman Ottó Intézet a környezetvédelem területén tevékenykedő szakértők, hatósági, önkormányzati munkatársak szakmai munkájának támogatása, tájékozódásának segítése érdekében rendezett konferenciát a környezetvédelem aktuális kérdéseiről április 14-én.
 

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvényt érintő eljárásjogi változásokat Bartus Adrienn, a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály vezetője ismertette a Herman Ottó Konferencia Központban tartott szakmai napon. Mint elmondta, a változások célja az állampolgárok és vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése, az eljárások egyszerűsítése és gyorsítása, valamint az ügyintézési határidők csökkentése.

Kónya Károly a Földművelésügyi Minisztérium tanácsadója bemutatta az Európai Bizottság által 2015. december 2-án kiadott, a körforgásos gazdaságra vonatkozó javaslat-csomagját, amely szerint a hulladékgazdálkodás központi szerepet tölt be a körforgásos gazdaság megvalósításában.
 
A levegőtisztaság-védelmi szabályozás változásának aktuális kérdéseiről Bibók Zsuzsanna a Földművelésügyi Minisztérium szakértője tartott előadást. Szó esett többek között a levegő védelméről szóló rendelet módosításáról, valamint a 2016-ban tervezett jogszabály módosításokról is.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet
 

Cikk megosztása