A Herman Ottó Intézet és a Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete a hulladék és állati melléktermék szabályozás aktuális környezeti és társadalmi kérdéseiről rendez szakmai konferenciát április 28-án.

Az esemény a termelők, termék-előállítók, kézművesek, hagyományőrző helyi közösségek, valamint szakértők, hatósági, önkormányzati munkatársak szakmai munkájának támogatását, tájékozódását szolgálja.

A szakmai napon tájékoztatnak a jogszabályi eljárásról, hatósági gyakorlatokról, ismertetik a megfigyelhető társadalmi szükségleteket, emellett jó példákat, gyakorlatokat is bemutatnak. A résztvevők és a szakértők körüljárják a jövőbeni megoldási lehetőségeket, javaslatokat fogalmazhatnak meg a körforgásos gazdaság, így az Európai Bizottság által 2015. december 2-án kiadott javaslatcsomag megvalósulását, ezáltal a helyi gazdaság, a helyi közösség, a vidék fejlődését is elősegítve.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött, amelyre a jelentkezési lap kitöltésével és az ott megadott e-mail címre való megküldésével van lehetőség. 

Az előzetes regisztráció határideje: 2016. április 25. 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása