A hazai mesterek és kézművesek színe-java várja az érdeklődőket a Budai Várban 2015. augusztus 20. és 23. között a Mesterségek Ünnepén, ahol a még élő, ám ritka kézműves hagyományokkal ismerkedhetnek kicsik és nagyok.

A Herman Ottó Intézet, hogy közelebb hozza a kézművességet, a kézművességgel foglalkozókat a társadalomhoz, díjtalan részvételi lehetőséget biztosít az érdeklődőknek a TÁMOP-3.2.15-15-2015-0001 kódjelű, Innovatív technológiák meghonosítása a hagyományőrzés és a hozzá kapcsolódó képzés és kutatás terén című pályázatán keresztül. Ehhez nem kell mást tenni, mint az alábbi linkeken elküldeni az igénylést!

A rendezvényen ékszerkészítők, üvegfestők, cipészek, bőrdíszművesek, fazekasok alkotásaival ismerkedhetnek meg a látogatók és kézügyességüket is próbára tehetik. Mindemellett nép- és világzenei koncertek, táncházak, kézműves vásár és gyermekprogramok is várják a látogatókat.

Az intézet az esemény teljes ideje alatt naponta száz jegyet biztosít. Személyenként egy jegy igényelhető, hogy minél többen részt tudjanak venni a programokon. A jegyek átvételéről visszaigazoló e-mailben kapnak tájékoztatást.

 

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása