A 25. Művészetek Völgye fesztivál rendezvényeinek sorában július 25-én, Taliándörögdön, az Inkler ház udvarán tartott rendezvények sorában Gastronomia Sacra címmel folytattak beszélgetést a jelenlévőkkel a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület vezetői, valamint Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

A református püspökkel érkezett csapat bográcsban készült vörösboros-marhapörköltet készített a rendezvény előadóinak és hallgatóknak. A főzés alatt alkalma nyílt a püspöknek a „Hirdesd az Igét!” program eszmeiségét és gyakorlati megvalósítását bemutatni, valamint ismertette a Középkori Templomok Útja programot is, tekintettel a nagyszámban jelenlévő építész hallgatókra. Az ebédig a szép számú kérdések megválaszolására is maradt idő, majd Bereczki Ibolya, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettesének előadása zárta a programot „Éhség vagy bőség? Böjt és ünnep a hagyományos táplálkozáskultúrában” címmel.

Az esemény házigazdája Nagy Dénes volt, a program egyházi koordinátora pedig Kocsis Attila, a Magyar Református Szeretetszolgálat programigazgatója. Társszervezőként a Hermann Ottó Intézet munkatársai is részt vettek az eseményen Eperjesi Tamás főigazgató- helyettes vezetésével.

Forrás: Kozma Tibor

Cikk megosztása