A Herman Ottó Intézet is közreműködik a Művészetek Völgye rendezvénysorozat szervezésében. Az egyedülálló, mára kultusz-rendezvénnyé érett eseményt idén immár 25. alkalommal rendezik meg.

Udvarok, völgyzugok, utcák és falusi házak alkotnak egy utánozhatatlan miliőt a Művészetek Völgyében, ahol a magyar kultúra sokszínűsége családi hangulattal és a környék nyugalmával ötvöződik. Az idén negyed évszázados jubileumot ünneplő fesztivál varázsának 2015-ben is három település: Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend ad otthont.

A színes programokban a Herman Ottó Intézet is közreműködik.  A Czinka Panna Népfőiskola Egyesület „Nem béna a hagyományos” címmel különböző tájegységek és nemzetiségek viseletei jelenlétében grafikai tervező műhelymunkát rendez Balogh Tibor grafikus és Lakatos Klára festő segítségével.

Az elmúlt évek zöldutas közösségi projektjeit, életképeit bemutató alternatív fotókiállítással várja az érdeklődőket a Zöldutak Módszertani Egyesület, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület pedig bemutatja a Művészetek Völgye vonzáskörzetében lévő 60 település zöld turisztikai kínálatát, ismertetik az egyesület táji értékeket, túraútvonalakat bemutató honlapját, ezen kívül helyi jelentőségű túraútvonalakról, táji értékekről, ezek népszerűsítési lehetőségeiről, módszereiről, együttműködésekről is értekeznek.

Továbbá egész napos gasztronómiai és építészeti programmal vár mindenkit az Inkler háznál július 25-én a Gastronomia Sacra rendezvény, amelyen régi magyar ízeink, őshonos gyümölcsfajtáink bemutatója, kóstolója mellett megtudhatjuk azt is, hogy hogyan főznek egyházi vezetőink, megismerhetjük az egyházi szervezetek termékeit, valamint a szerzetesi szakképzőket, emellett a népi építészet emlékeinek megmentéséről is tárgyalnak.

A programok ide kattintva érhetőek el.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet

Cikk megosztása