2015. május 14. és 17. között hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg Gödöllőn a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált. A négynapos rendezvénnyel kettős célja van a szervezőknek: lehetőséget kívánnak adni a mai, kiváló természetfilm készítőknek műveik szélesebb körben való bemutatására, a nagyközönséggel való találkozásra, valamint a fesztivállal szeretnének a fiatalok figyelmét a természet felé fordítani.

A rendezvényen az elmúlt évek hazai és nemzetközi természet filmjeinek legjobbjait tekinthetik meg az érdeklődők négy helyszínen, amelyek vetítése előtt és után a szakmai és szórakoztató rendezvényeken mindenkinek lehetősége nyílik természetszerető emberek társaságában kikapcsolódni és ismeretit gyarapítani.

A Királyi Kastély Lovardájában berendezett nagy mozi teremben három napon keresztül, napközben folyamatosan, szünet nélkül vetítik a filmeket, emellett a Természetfotó kiállításon a gödöllői diákok képei mellett elismert természetfotósok képeit is megcsodálhatják a látogatók. A Művészetek Házában és a Városi Könyvtárban tematikus vetítések, a Filmszínházban 3D természetfilmek, a főtéren koncerteket  várják az érdeklődőket.

A fesztivál mindhárom napján, összesen 16 helyszínen mutatják be, hogy a természet és környezetvédelem mennyi érdekes és izgalmas témát rejt.

A rendezvény részletes programja elérhető a csatolmányba.

Cikk megosztása