A közeljövőben nem csupán a működési területe, hanem a neve is megváltozhat a Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézetnek – mondta el Mezőszentgyörgyi Dávid, főigazgató a hagyományos pikniken tartott sajtótájékoztatón.

A főigazgató bemutatta a jelenlévőknek az intézet tavaly elért eredményeit, amelyek között kiemelte, hogy a 2013-as évhez képest tavaly közel háromszor annyi vizsgát szervezett a NAKVI az iskolarendszeren belüli és kívüli képzésekhez. Közel 360 féle tankönyvéből közel 83ezer kiadványt értékesített 2014-ben, emellett sikeresen működött közre az intézet a majdnem ötszáz működő Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér elindulásában, hatékony működésében, továbbá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen sikeresen bonyolította le a Szelíd térségfejlesztési modellek a gyakorlatban című projektet.

A rendezvényen bemutatták azt a háromszáz személy befogadására alkalmas konferenciatermet és számos kisebb tárgyalót, szekciótermeket is magába foglaló felújított épületet, amely az intézet telephelyén készült el.

Az intézmény tevékenységi köréhez szorosan kapcsolódó, illetve a NAKVI hírnevét és szakmaiságát öregbítő, példamutató és kimagasló munkavégzés és tevékenység elismerésére az intézet 2013-ban megalapította a NAKVImázs díjat. 2015-ben Csiharné Jerola Zsuzsa, az intézet munkatársa kapta a kitüntetést, aki az agrár-szakképzés területén már több mint húsz éve végzi kiemelkedő szakmai tevékenységét, valamint a vidékkel rendkívül széleskörűen foglalkozó Medgyasszay László, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat korábbi elnöke vehette át az intézet elismerő díját.

 

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása