Már második alkalommal rendezik meg közösen a Föld napja programsorozatot és a Tudományfesztivált Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében 2015. április 22. és 23. között. A rendezvénnyel arra hívják fel a figyelmet, hogy a tudás olyan hatalom, amely segít környezetünk megőrzésében és a természet megóvásában. Eredményesen tanulni pedig a közvetlen tapasztalatszerzésen keresztül lehet a legkönnyebben, ezért az V. Tudományfesztivál két napja alatt harminc szervezet összesen nyolcvan programmal várja az érdeklődőket.

A színes, izgalmas és interaktív programok szervezésében a Nemzeti Agrárszaktanácsadási Képzési és Vidékfejlesztési Intézet is közreműködik. A rendezvénnyel párhuzamosan a TIT Kossuth Klub Egyesület Nagyelőadójában (1088 Budapest Múzeum utca 7.) szabadegyetemen a Föld napjához kapcsolódó előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők. Az előadók széles spektrumú témakört érintenek: Danyik Tibor (Nemzeti Környezetügyi Intézet) a természetes élőhelyek alakulásáról, fragmentációról, izolációról, élőhely megszűnésekről, másodlagos élőhelyekről, és védett gerinctelen állatfajainkról számol be, majd arra, hogy fenntartható-e a növekedés Jánossy László (Nemzeti Környezetügyi Intézet) ad válaszokat, valamint Vágány Zoltán (NAKVI) fotós kedvcsináló előadással várja az érdeklődőket a hazai barlangok lenyűgöző világáról.

A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében, a 7. sátorban a NAKVI további tartalmas programmal, ismeretterjesztő játékokkal várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

A rendezvény és az előadások programja, valamint a tájékozódásban segítséget nyújtó fesztiváltérkép elérhető a csatolmányban, továbbá ide kattintva.

 

Forrás: tudományfesztivál.hu, FM

Cikk megosztása