A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) 2012-ben indította el a Virtuális Falu Programot a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetséggel (MHVISZ) együttműködve. Két év után a programba új résztvevők is bekapcsolódhatnak, a cél egy szélesebb, vidéki ifjúsági közösségekből álló hálózat létrehozása, elindítása.

 Az elsősorban demokrácia és közösségfejlesztő program abból indul ki, hogy jól működő helyi közösségek nélkül a vidéki települések elveszítenek egy lehetőséget, amely a fejlődésükhöz szükséges. Így többek között forrásoktól, beruházásoktól, egyéb fejlesztésektől zárhatják el magukat, hiszen egyes támogatásokat civil szervezetek érhetnek el. A helyi közösségek igénylik az utánpótlást, a megújulást, hogy azokban fiatalok is részt vegyenek. A program a közösségi életben való részvétel szándékát erősíti meg a résztvevőkben, valamint felkészíti őket arra, hogy egy vidéki civil szervezet életében hasznos munkát tudjanak végezni.

A Virtuális Falu – 1+1 Programnak része több képzési alkalom, országos esemény és a résztvevők által szervezett helyi műhelytalálkozók. A képzéseken elsősorban a civil szervezeti tevékenység helyi szintű kiterjesztéséhez kapnak segítséget a résztvevők. A programnak további kiemelt célja, hogy a hamarosan megnyíló, civil szervezetek számára is elérhető források felhasználására is ösztönözze, felkészítse a résztvevőket és a mögöttük levő civil kezdeményezéseket. A program során, a képzéseken túl, minden újonnan érkező résztvevő kapni fog egy segítő mentort, aki a program korábbi résztvevői közül kerül ki.

A programba 18 és 30 év közötti, vidéki településen élő fiatalok jelentkezhetnek, akik valamilyen civil szervezeti vagy közösségi háttérrel, tapasztalattal rendelkeznek.

A programban a részvétel ingyenes. A részletes projekt leírás a www.mhvisz.hu oldalról letölthető. Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével lehet.

Jelentkezési határidő: 2015. március 13.

További információ: AGRYA Call Center 06 1 2704874, [email protected],

www.mhvisz.hu

 

Cikk megosztása