2014. november 21-én a Parlamentben az országos hatókörű civil szervezetek képviselői két-két delegáltat választanak az NFFT tagjai közé az

  • oktatási és kulturális
  • réteg és korosztályi
  • szociális és egészségügyi

civil szervezetek megjelent és előzetesen érvényesen regisztrált képviselői közül.

A Tanács tagjait a fenntartható fejlődés előmozdításában érdekelt szervezetek küldik. A Tanácsba a parlamenti pártok képviselő csoportjai, a Kormány, a Magyar Tudományos Akadémia, a gazdasági kamarák, az egyházak, a szakszervezetek, a munkaadói szervezetek, az önkormányzati szövetségek, a Magyar Rektori Konferencia, a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek, valamint országos hatókörű civil szervezetek delegálhatnak tagokat.

Az 57/2008. (V. 22.) országgyűlési határozat rögzíti, hogy a szociális ügyekkel, illetve egészségüggyel foglalkozó civil szervezetek két főt, a környezet- és természetvédő civil szervezetek két főt, a réteg és korosztályi civil szervezetek két főt és az oktatási és kulturális civil szervezetek ugyancsak két főt delegálhatnak a Tanácsba. A civil szervezetek esetében az adott tevékenységi körben működő országos hatáskörű szervezetek a maguk által elhatározott módon választják meg delegáltjaikat.

Az NFFT tagjaként a civil szervezetek delegáltjai aktívan és érdemben alakíthatják a Tanács működését, befolyásolhatják a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia végrehajtását. A kormányzati stratégiák és programok fenntarthatósági szempontú elemzésében vehetnek részt. Javaslatokkal élhetnek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos területeken. Részt vehetnek a fenntarthatóság értékeinek nemzeti szintű képviseletében.

Tekintettel arra, hogy az országgyűlési határozatban nevesített kategóriákhoz tartozó civil szervezeteknek – kivéve a természet- és környezetvédő szervezeteket – nincs delegálási célra létrehozott országos fórumuk, az NFFT Titkársága segíti a választás folyamatát.

Regisztrálni a csatolt adatlap visszaküldésével lehet.

Az adatlap letölthető az NFFT honlapjáról is: http://nfft.hu/megkezdodott-az-nfft-civil-tagjainak-valasztasi-folyamata/

A hiánytalanul kitöltött adatlapot kérjük az [email protected] címre visszaküldeni!

Határidő: 2014. november 7. péntek, 12:00 óra

2014. november 13-áig az adatlapon megadott e-mail címre visszajelzést küldünk a tennivalókról!

A választás pontos programja 2014. október 21-től lesz elérhető a honlapon.

 

Forrás: NFTT

 

Cikk megosztása