Bármennyire változnak is táplálkozási szokásaink, jöhetnek új trendek, a kenyér jelentősége nem halványul az évek során. Fontos szerepéről nem szabad megfeledkeznünk, hiszen ez az egyik legfontosabb szénhidrát forrásunk, tápláló és egészséges, emellett ízletes, olcsó és könnyen hozzáférhető. Lényeges azonban, hogy milyen kenyeret fogyasztunk, ezért a vásárláskor érdemes odafigyelni a megfelelő kenyér kiválasztására.

Ha nem saját magunk készítjük a kenyeret, keresnünk kell egy megbízható péket, pékséget, akitől valóban minőségi terméket kapunk! A Vidék Mustrán minden pénteken a Kemence Pékség prémium termékei között válogathatunk, amelyek már 1986 óta készülnek a megbízhatóság és minőség jegyében. Naponta több mázsa kenyér és péktermék készül kemencéikben, amelyek garanciája a receptúrában, a kovászban és természetesen a pékben rejlik.

Kínálatuk széles skálán mozog: a különféle kenyerek közt ropogós cipót, perecet, édes és sós süteményeket is találunk, amelyekből ízelítőt kapunk a Szabadság téren. A Vidék Mustrára legkedveltebb termékeikkel érkeznek: a badeni kifli a gyerekek kedvenc tízóraija, amely kívül-belül diós, cukros és fahéjas. Házi készítésű szatmári szilvalekvárral töltik meg a hókiflit, amit diós, mákos és marcipános ízben is megkóstolhatunk a téli ünnepekhez közeledve. A klasszikus fonott, kakaós kalácsaik mellett igazi sláger a friss spenóttal töltött szezámmagos leveles tésztájuk is. Szakmai díjjal is elismerték prémium „Bermuda háromszög” terméküket. Szezámmaggal és sajttal szórják meg, egyszerre puha és ropogós, amely még esőben is biztosan jókedvre derít. Csak egy baj van vele, hogy a recept titkos. A sorból a kenyerek sem hiányozhatnak, így a fehér- és rozskenyér mellett megtaláljuk a 2011-es és az idei év ország kenyerét, a Várkapitány kenyerét is.

Hagyományos technológiával, házi kovásszal, minőségi alapanyagokból készülnek különleges termékeik, hozzáadott adalékanyagok nélkül, amelyekért érdemes minél korábban a Mustrára mennünk. A friss és ropogós termékeket gyorsan elkapkodják.

 

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása