A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Esélyegyenlőségi Programirodájának feladatai közé tartozik, hogy elősegítse a történelmi egyházak vidéki közösségfejlesztésben, esélyegyenlőség biztosításában való minél szélesebb körű szerepvállalását, jó gyakorlatainak elterjesztését. Az egyházak, illetve egyházi szervezetek által képviselt kulturális, szellemi, lelki, szociális és közösségi értékek megismertetése is elősegíti a vidék megújulását, a vidékfejlesztési program céljainak megvalósítását.

A fenti célok megvalósítása érdekében Intézetünk a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásszal együttműködve 2014. szeptember 9-én közösségi vidékfejlesztési fórumot szervez, amelynek részeként ünnepélyes keretek között kerül átadásra a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Szent Miklós Gyógyfüves Háza. A rendezvény fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A fórumra várjuk mindazokat, akik érdeklődnek a közösségi agrár- és vidékfejlesztés aktualitásai iránt, különösen az egyházak közösség- és vidékfejlesztésben betöltött szerepét, egyházközösségek vidéki termékeit és térségfejlesztő munkáját illetően.

A rendezvény ideje: 2014. szeptember 9.
Helyszíne: Szent Miklós Gyógyfüves Ház (Ölbő, Dózsa György u. 72.)

Őszintén reméljük, személyesen is köszönthetjük Ölbőn és közös munkánk révén céljaink teljesülhetnek!
A fórum részletes programja az alábbi elérési útvonalon található: Szakmai program
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de visszaigazolt regisztrációhoz kötött (a helyszín befogadóképességére való tekintettel korlátozott létszámban). Jelentkezni 2014. szeptember 5. (péntek) 12 óráig lehetséges az alábbi linkre kattintva: Jelentkezési lap
A fórum ideje alatt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitasz helyi termék bemutatót és vásárt tart, amelyen lehetőség van megjelenni. Ennek feltételeiről bővebben a rendezvény házigazdája Tuczainé Régvári Marietta (telefon:06 30 9578 921, e-mail: [email protected]) nyújt felvilágosítást.

Cikk megosztása