Szeptemberben újra megnyitja kapuit a Nagybani Virágpiac és virágillatba borul Szigetszentmiklós, ahol 20. alkalommal rendezik meg a Hortus Hungaricust, hazánk legnagyobb kertészeti szakkiállítását és vásárát. Ha szeretné látni a legdivatosabb lakberendezési tippeket, vagy a legszebb virágújdonságokat, akkor kihagyhatatlan programot nyújt az egész családnak a három napos rendezvény.

Kellemes kikapcsolódást nyújt a kert, virág és a lakberendezés szerelmeseinek a szeptember 19-21. között megrendezendő kiállítás, melynek idén ismét a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac ad otthont. A látogatók 20. alkalommal, mintegy 3500 négyzetméteren nézhetik meg a hazai ágazat valamennyi területének, és a hozzá kapcsolódó feldolgozó, dekorációs és kertépítő iparág színe-javát.

A kiállítás mellett – ahol várhatóan az egyik leglátványosabb a Magyar Termékeket felvonultató, 500 négyzetméteren elterülő látványstand lesz – kedvezményes vásáron szerezhetik be az érdeklődök lakásaik belső és külső terének díszítéséhez szükséges növényeket vagy dekorációs tárgyakat, de mindemellett érdemes lesz a hazai kézműves termékek bővülő palettáját is megkóstolni.

A színpompás virágok kedvelőinek folyamatos virágkötészeti bemutatókkal kedveskedünk, de „Legszebb őszi csokor” címmel virágkötészeti pályázatot hirdetünk meg, amelyre bárki jelentkezhet. A kézben kötött csokor készen hozható, bármilyen virágkötészeti stílusban elkészíthető, a részletes jelentkezési feltételekről tájékozódjon a rendezvény honlapján.

A család férfi tagjai kipróbálhatják a legújabb kerti kisgépeket, és nagy látványosság lesz a láncfűrészes világbajnoki bemutató. A lakberendezési trendek iránt érdeklődőknek ad új ötleteket a negyedik alkalommal megrendezendő Enteriőr Lakberendezési Verseny és Kiállítás, melyben bemutatni kívánjuk, hogy a növényekkel, virágokkal díszített lakások élhetőbb minőséget biztosítanak lakóik számára.

Már hagyományosan kiállítjuk a Hortus Hungaricuson az Óvodás Kertépítő Versenyen résztvevő intézmények ovis kiskezei által készített pályaműveket, amelyekből legutóbb is több mint 120-at tudtunk megmutatni. A legkisebb kertépítők mellett a hazai kertépítő iparágban már bizonyított szakemberek is megmutatják a jelenlegi kertépítési trendeket, amelyekből az érdeklődők saját otthoni kertjükbe is ötleteket tudnak meríteni.

A család legkisebb tagjait sem hagyjuk unatkozni, hiszen szombaton és vasárnap is gyermekműsorokkal várjuk őket a szabadtéri színpadon, de részt vehetnek egy öt állomásos ÖKO játékban, ahol kiszámolhatják ökológiai lábnyomukat vagy megismerhetik a komposztálást, de kipróbálhatják az Óriás szelektív csúzlit is, és ha ez még mindig nem lenne elég, akkor Öko kézműves szigetünkön a kézügyességüket is tesztelhetik. A rendezvényre ingyenes Virágjáratok indulnak, de a gépkocsival érkezők is ingyenesen parkolhatnak.

Részletesen rendezvényünkről a www.hortushungaricus.hu oldalon tájékozódhat.

Ennyi program mellett biztos, hogy a család összes tagja vagy a kert szerelmesei megtalálják a számukra érdekeset, tehát az idei Hortus Hungaricust már most érdemes betervezni a naptárba szeptember 19-21. között a szigetszentmiklósi Nagybani Virágpiacon.

 

Forrás: Hortus Hungaricus

Cikk megosztása