Szeptember 13-14-én tartja a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) – a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési IntézetteI szoros együttműködésben –az I. Nagycsaládos Fesztivált a Vasúttörténeti Parkban (1142 Budapest, Tatai utca 95.). A helyszínen a látogatókat mindkét napon reggeltől késő délutánig, több helyszínen várják a színes programok, amelyek közül minden nemzedék találhat érdeklődési körének megfelelőt (fesztival.noe.hu).

A rendezvényen a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat termelői piaca, a Vidék Mustra és nagycsaládos gazdálkodók is megismertetik termékeiket a látogatókkal. Az Agrár-Szakképző Iskolák Hálózatának tagintézményei szintén bemutatkoznak, mind kiállítóként, mind színpadi fellépőként, ezzel is segítve a nagycsaládok tizenéves korosztályát a pályaválasztásban. Az agrárszakképzési rendszer többek között péksüteményekkel, lovas szerszámok bemutatásával, (mező)Gazdálkodj Okosan! társasjátékkal, flambírozással, tésztafeldolgozással, virágkötészettel, valamint makettekkel várja a kicsiket és nagyokat. Mindemellett erő- és munkagépekkel is meg lehet közelebbről ismerkedni.

A Park területén található játszótér kínálatát hagyományos játékokkal bővítik, ahol körhinta, hordólovagló, horgászat, gólyaláb, óriás jenga, marokkó, dominó és malom is lesz. Többek között gólyalábas bohócműsor, lufihajtogatás és mesefigurák nyújtanak szórakozást a kicsiknek, a színpadon pedig folyamatosan váltják egymást a különféle koncertek, néptáncelőadások és egyéb produkciók.

 

Forrás: NOE

Cikk megosztása