Hetedik alkalommal várja az országhatáron innen és túlról érkező vendégeket, kiállítókat augusztus utolsó hétvégéjén Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édességbemutatók és -kóstolók, vásári forgatag, csokoládégyártók kiállítása, interaktív csokoládékészítés, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.

Az idei fesztivál különlegességét a kapcsolódó programok sokasága adja. Szombat reggel zenés felvonulás ébreszti a lakókat, majd a rendezvény fővédnöke, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitja meg ünnepélyesen a fesztivált. A nap folyamán szakmai programok is várják az érdeklődőket.

A Rákóczi-vár Lovagtermében a Dél-Zempléni Vidékfejlesztési Szövetség Vidékfejlesztés 2014-2020 címmel rendez szakmai konferenciát, amelyen bemutatják Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014 és 2020 közötti Fejlesztési Programját, Tokaj-Hegyaljai Történelmi Borvidék Kultúrtáj Kezelési Tervét, valamint azt, hogy hogyan valósul meg Erdélyben a vidék fejlesztéséért végzett munka. Az észak-magyarországi LEADER Helyi Akciócsoportok regionális értekezletén a kifizetési kérelmek benyújtásáról és térségek közötti együttműködésről esik szó. A Szerencsi Bonbon üzemcsarnokának ünnepélyes megnyitója után Takács István ügyvezető ismerteti a beruházást.  Aktuális agrárgazdasági kamarai és az agrártámogatások 2014-2020 közötti időszak kérdéseire ad választ Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai főigazgató-helyettese, majd Péter Mihály, a NAK Pest megyei elnöke a földforgalmi törvénnyel kapcsolatos gyakorlati kérdéseket tárgyalja.

A fesztivál ideje alatt a Kamarai Gazdanapokon helyi különlegességekkel, biotermékekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. Nagyszabású nemzetközi sváb találkozót rendeznek, amelyen számos német nemzetiségi hagyományőrző csoport lép fel.  Johannita lovagi és rendőrségi bemutató, hagyományőrző tűzoltó vetélkedő és motoros show várja az érdeklődőket.

Ezek mellett három napon át szól majd a zene, fellépnek a helyi óvodások, iskolások és amatőr művészeti csoportok, szerb és macedón tánccsoportok, valamint az ismert nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes. Tizenöt zenekar lép fel három színpadon: többek között a Supernem, a Belmondo, a Children of Distance, a Republic és az Irigy Hónaljmirigy, az Anna and the Barbies, a Kowalsky meg a Vega, a Bëlga, a Ghymes és a Hősök koncertje várja a közönséget. Vasárnaptól Péterfi Bori és a Love Band, Kovács Kati, Vastag Csaba, a PASO és az Intim Torna Illegál koncertje szerepel a programban, majd a szerencsi gyökerekkel rendelkező Hooligans koncertje és tűzijáték zárja a fesztivált.

 

Forrás: NAKVI

 

Cikk megosztása